top of page
  • Forfatterens bilde Reidun B

Ventebed- kjekt med eget plantelager!

Oppdatert: 20. feb. 2021

Ikke alle har hørt om ventebed, men det kan bli en skikkelig positiv aha-opplevelse.

Det er ikke noe i veien for at et ventebed kan plantes til med tanke på at det skal kunne fungere dersom det du satte på vent der ikke blir flyttet videre...

Men altså, tanken er å etablere et bed der du kan sette ned alt fra impulskjøp, planter på ønskelisten du finner på salg eller tilbud- eller snubler over før du har fått etablert området du har i tankene til disse plantene. Overfødige stauder du får ved deling og omplanting, ekstra høstløk du egentlig ikke har plass til men vil ha til snittblomster.... Det er uendelig mange gode grunner til å ha planter man egentlig ikke har noe sted til - i øyeblikket.

Mitt 2020 prosjekt ble gjennomført nettopp med planter fra ventebedet!

Min hage er i flere nivåer, og på det nederst mot veien, har jeg lenge hatt en ide om å avslutte plenen med et bredt bed med plass for et par rader med busker.

Bedet ble laget etter 'nytt bed light-prinsippet' (som jeg får skrive mer utførlig om i en annen blogg).

Bedet ble kantet med skiferstein, dekket med prydbark, som fikk selskap av noen mosegrodde steiner og røtter. Jeg liker det litt 'naturnært' her jeg bor, i skogkanten.

Lav dvergserbergran, rosespirea med fargespill i bladene, gulbroket gullbusk, et par rododendron 'Vater Bøhlje'- et par stauder- da var hele rekken fylt opp, helt bort til dverghengebjørk 'Youngii' som står på hjørnet. I forkant av den skal også gresstorven fjernes. Kanskje blir det et bunndekke av hasselurt her? Vi får se hva 2021 bringer...

115 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


Innlegg: Blog2_Post
bottom of page