top of page
  • Forfatterens bilde Reidun B

Sitteplasser for alle behov-

En hage kan gjerne ha flere sitteplasser.

Både solskinnsplasser og skyggefulle steder, noen med tak for regnværsdagene og noen uten...

Noen steder du kan sitte litt bortgjemt, og andre der det innbyr til å stoppe og slå av en prat når du sitter der.

En sitteplass i hagen er egentlig enhver plass du kan sette deg ned. Et trappetrinn i passe høyde, en trestubbe eller en stein.


En sitteplass kan også ha verdi som dekorelement, uavhengig av bruksegenskapene. Noen ganger kan en stol eller en gammel hagebenk som er utgått på dato, (og av sikkerhetsmessige hensyn ikke bør brukes til det den var ment som), i stedet tjene som 'sokkel' for bugnende krukker med sommerblomster, eller annen stemnings-skapende hagepynt.

I gamle ærverdige hager, visste man å sette pris på sine sitteplasser. En sirkelrund benk rundt en trestamme, der frodige løvkroner tjener som tak, var en yndet plass for en velfortjent pause.

Lysthus bygd opp av syriner, eller av lind blir lune, grønne rom.

Foretrekker du kankje moderne solseil i glade farger, som tar av for både regnbyger og skarpe solstråler? En enkel parasoll med stødig fot kan du flytte dit behov for skjerming er.

Utekjøkken og pizzaovner, bålpanner og ildsted har for mange blitt en selvfølge i forbindelse med hagens hoved- sitteplass.


Det jeg gleder meg mest til når sommeren er i anmarsj, er morgenkaffen på terassen. Lydmiksen er sammensatt av humlesurr, fuglesang og motordur. Det er for meg en god start på dagen. Så får sitteplassene ute i hagen vente på mitt besøk til en av de neste pausene.

På reiser i inn og utland er det mange gode ideer til utforming av sitteplasser.

Under er noen bilder fra en tidligere reise, til en Nederlandsk inspirasjonsoaser.

Foto fra hagene i Appeltern, Nederland. Fra utstillingshagene i 2013.

44 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


Innlegg: Blog2_Post
bottom of page