top of page
  • Forfatterens bilde Reidun B

Kontraster- eller rolige årstidsvariasjoner?


Som jeg sikkert har nevnt tidligere, en hage endrer karakter gjennom årstidene, helt av seg selv. I tillegg kan man ved bevisst plantevalg oppnå forskjellige effekter, stiler og uttrykk. Ved å velge en begrenset fargepalett, kan man oppnå et lekkert og rolig intrykk. Men når man betrakter farger, former og strukturer på vekstene - framstår det ikke som kjedelig. Behersket fargevalg kan man følge opp med på hus, fasader og tilbehør.

Det blir aldri feil å holde fargevalget enkelt.


Du kan dele hagen i flere soner, der du slår deg løs med farger på et større eller mindre område. Bladverk og nåler i alle mulige grønntoner, rødlige blad, sølvfargede nåler...

Blomstring og bær har varierte farger å by på. Alt fra bunndekkeplanter til hagens høyeste trær er med på å fargesette den.



Enkelte er trofaste mot sine favorittfarger hele livet. Men mange opplever at de endrer 'fargesmak' etter som årene går. Noen er opptatt av å følge trender, eller endre uttrykk og fargeskala ofte. Vi 'innreder' mer ute, og skaper forskjellige miljøer på uteområdet. Hovedsaken er å hygge seg i og med hagen, og finne et passende tempo for seg selv og familien.



20 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Innlegg: Blog2_Post
bottom of page