top of page
  • Forfatterens bilde Reidun B

Kompost - fornuftig gjenbruk

Oppdatert: 20. feb. 2021


Ikke alle har tilgang til naturlig gjødset fra husdyr. Da kan kompost være løsningen. Har du ikke etablert en plass for kompost i hagen din, så er kanskje tiden inne nå? Vår og høst er gjerne fulle av materialer som egner seg, men i utgangspunktet kan du starte på en komposthaug når som helst. Det er tilfredstillende å omdanne det som regnes som avfall fra hagen til god og næringsrik jord.

I denne sammenheng tenker jeg på det som kalles kaldkompost. Du kan helt enkelt legge gress, løv, oppkuttede kvister, potetskrell, kaffegrut og eggeskall fra kjøkkenet - kort sagt alt organisk materiale i en haug eller binge. Unngå plantemateriale med sykdom på, det bør brennes eller kastes i restavfallet.

Velg en usjenert plass i hagen vekk fra den skarpeste solen. (Rester av kjøtt, fisk, animalske produkter må bare benyttes i lukkede beholdere beregnet på varmkompostering).

Får du mye kvister fra beskjæring av busker og trær, er en kompostkvern et nyttig hjelpemiddel. Små mengder går det greit å klippe opp med beskjæringssaksa.

God fornøyelse med kompostering!

5 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


Innlegg: Blog2_Post
bottom of page