top of page
  • Forfatterens bilde Reidun B

Obs! Tenk over ting som snøras fra taket

Oppdatert: 20. feb. 2021


Etter mange år der plantene vokste og vinterens snø raste uten at noen store skader skjedde, kom det et år med ekstra mye snø. En gulnålet tuja 'Yellow Ribbon' fikk et ublidt møte med snøen da den raste av garasjetaket. Ikke noe annet å gjøre enn å gå ut med sagen og rydde opp. Ingen krise, for etter som tujaen vokste til- så stod den egentlig litt dumt plassert. Jeg får heller la blåregnen 'Blue Dragon' få klatre på veggen- dersom den klarer å vokse seg så stor at den trenger noe å klatre på.


Man kan tilrettelegge og få det meste til å trives. Det er ikke all verdens jobb å for eksempel lage et surjordsbed, eller et bed for kalkelskende planter. På fuktige vokseplasser kan man drenere og endre forholdene. På en skrinn, tørr vokseplass -bland i godt med kompostjord.


Men det aller enkleste er selvsagt å vurdere de vokseforholdene som finnes i hagen, og plante vekster som liker akuratt disse vokseforholdene.

I utgangspunktet finnes det vekster for de aller fleste forhold. Det finnes mange gode bøker om disse temaene- eller man kan google!

6 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


Innlegg: Blog2_Post
bottom of page