top of page
  • Forfatterens bilde Reidun B

Hekker, innramming og romindeling i hagen

Oppdatert: 28. jul. 2021

Noe av det viktigste på en ny tomt, er kanskje å få på plass hekker og innramming? Valgene vil nødvendigvis avhenge av tomtens størrelse, grad av beskyttelse mot utsyn / innsyn du ønsker.


Noen ganger er det bare et visuelt skille som skal til, for å dele et område fra et annet, Eller markere skille mellom eiendommer. Det er ikke alltid det er behov for en fysisk sperre. Det å kombinere pryd og nytte på den plassen man har til rådighet, kan gjørs med en smalt formet eplehekk. En skigard kan være en måte å vise sine interesser for tradisjon og gammelt håndtverk på.


En moderne vegg av fargerike elementer, kan være svært effektfullt i en hage med rolige fargetoner i beplantningen. Lave hekker i spiral som leder stier inn til et fokuspunkt- eller en grønn grotte med et blikkfang? Ideene og mulighetene er mange,,,,,


Kombinasjoner av lave hekker, og høyere, er med på å lage rom. Noen åpne- andre mer lukket. Stramt klippede vintergrønne i bakgrunnen gir ro til en fargesprakende stauderabatt som får spille hovedrollen. Belegningsstein, plen eller grønne bundekkeplanter, og sirlig klippede hekker gir deg et avslappende og lettstelt sted for en sitteplass...

Med litt høyde på hekker og plantevegger, skaper du et lunere miljø i hagen, og flere skyggefulle soner. Tenk over hvor du får best nytte av soltimene, og hvor du ønsker svalende skygge.

Mye å tenke over, sier du? Ja men det er jo det som gjør hage så spennende! Veien blir til mens du går (eller rettere sagt mens du spar, sår og planter).



169 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Innlegg: Blog2_Post
bottom of page