top of page
  • Forfatterens bilde Reidun B

Som sukkertøy om våren

Oppdatert: 5. apr. 2021

Løkblomster som spretter opp av vårvarm jord, fargeskalaen velger du selv når du planter løkene. Men fortvil ikke om du glemte å legge ned blomsterløk sist høst. Vårutvalget av løkblomster i knopp blir stadig større. Etter bruk som de tidligste tøffingene i krukker og kar - plant de i hagen for et langt liv der.

Etter lange, kalde og hvite vintermåneder føles løkblomstene som visuelle sukkertøy når de viser seg om våren.

Gleden over vårblomstrende løk kan du forlenge ved å variere stedene du legger løk. Samme løk på solsiden og skyggesiden vil ha forskjellig blomstringstid. Løken på skyggesiden tenker seg om litt lengre før de vil opp og blomstre.

Hva skal man velge når blomsterløkene gjør sitt inntog i hagesentere og blomsterbutikker på høsten? Litt av hvert, tenker jeg.

De lave yndige som krokus, snøklokker og blåstjerne får man nesten aldri for mange av. De passer perfekt i forkant av busker og stauder, som kan skjerme de visnende bladene så de får stå i fred og lagre næring for neste vårs blomstring...

Tulipaner er ikke alltid så trofaste i våre hager. Noen takker for seg etter første års blomstring, mens andre blir litt lengre. De er så sjarmerende at de fleste av oss uansett vil ha noen tulipaner.


Narsisser, dvs påskeliljer og pinseliljer har mange tilhengere i områder med rådyr. Den seige plantesaften i disse er ikke hjortedyras favoritt. Heller ikke ruteliljer er populære hos disse firbeinte gjestene. Løkblomster er perfekte å plante i soner av hagen der de andre vekstene skjuler visnende blad. Plant gjerne noen på steder i hagen det tidlig blir snø og frostfritt - og vent på vårens første 'sukkertøy'
27 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


Innlegg: Blog2_Post
bottom of page